Socker = Cancer

Postades den 25 februari, 2015

Socker kan skapa metabolt syndrom, fettlever, hormonell obalans, försämrat immunförsvar och gör oss mer mottagliga för inflammationer/infektioner som allt samman tar sitt uttryck i onormal hunger, stort sötsug, trötthet, värk, allergier, magbesvär, karies, sömnproblem, viktuppgång, rubbade blodfetter, diabetes, hjärt/kärlsjukdomar, polycystiskt ovariesyndrom, demens, cancer etc.

Med den informationen i bakhuvudet;

Vad bör första rådet vara till en cancerpatient?

  1. Undvik socker/kolhydrater
  2. Ersätt energin med bra fett som kallpressad ekologisk kokosolja, smör, ghee (klarifierat smör), olivolja, oliver, avokado, avokadoolja, äggula, MCT-olja, ister, talg, macadamiaolja, valnötsolja

Ger sjukvården detta råd till cancerpatienterna? Svar nej.

Vad bör cancerforskningen fokusera mer på?

En kost som utesluter socker, stärkelse och kolhydrater till förmån för bra fett (som ger energi utan att påverka blodsocker och hormoner). Gör Cancerfonden detta? Svar nej. Det är ett av skälen till att vi säger nej till Cancerfonden.

 

Referenser

Studier som kopplar högt blodsocker/höga insulinnivåer till cancer:

Studier som kopplar bukfetma, prediabetes eller typ 2-diabetes till cancer:

Studie som kopplar kostens glykemiska index till cancer: