Motion till riksdagen 2015/16:1601

Postades den 13 januari, 2016

Politikerna börjar vakna! Riksdagsledamöterna Niclas Malmberg (MP) och Stefan Nilsson (MP) har lämnat in ett förslag till riksdagen om att märka alla livsmedel med mängden tillsatt socker. Riksdagen kommer under våren att ta beslut i frågan. Dela och sprid detta inlägg för att ge ditt stöd.

Riksdagen: Motion till riksdagen 2015/16:1601

Niclas Malmberg och Stefan Nilsson motiverar förslaget med att människor har rätt till denna information för att kunna ta korrekta beslut i affären. Det är idag näst intill omöjligt att veta hur mycket tillsatt socker ett livsmedel innehåller eftersom märkningen endast anger mängden ”kolhydrater – varav sockerarter,” vilket även inkluderar socker som finns naturligt i frukt, grönsaker eller mjölk. När vi exempelvis köper ketchup kan vi inte avgöra hur mycket av sockret som kommer från tomaterna och hur mycket som är näringsfritt tillsatt socker.

Vill du också att livsmedel ska märkas med mängden tillsatt socker? Hjälp isåfall till att skapa en opinion för förslaget. Gilla och dela detta för att så många som möjligt ska få kännedom om förslaget. Kommentera gärna med ditt namn och skriv varför du vill att mängden tillsatt socker ska anges på alla livsmedel!

Kommentera