Kokosfett / Kokosolja från Unilever – Därför är det skadligt för hälsan!

Postades den 23 juni, 2015

Kokosfett, eller kokosolja som det även kallas är en naturlig fettkälla som passar perfekt till matlagning. Vi förespråkar och använder ofta naturlig, kallpressad kokosolja, men även fett från andra naturliga källor som avokado, oliver samt olika frön och nötter etc.

Vi vill dock varna för det “kokosfett” som Unilever säljer.

Det är fullhärdat fett som vi människor aldrig någonsin bör förtära.

Fullhärdat fett

Vad är då fullhärdat fett?

Det finns naturligt fett och så finns det industriellt processat fett (transfett, härdat fett och omestrat fett) som används av livsmedelsindustrin för extra lång hållbarhet, men också för att det är billigare (mer vinst).

Enkelt förklarat är det så kallade “100% kokosfett” som säljs av Unilever en dåligt fett som de på kemisk väg försökt göra om till “bra” fett, men resultatet kan väl definieras som “sådär”.

I processen bildas oftast transfetter som är skadliga för kroppen.

Skillnaden på Kokosfett och Kokosolja

Undrar du vad det är för skillnad på kokosfett och kokosolja?

Naturligt kokosfett håller ihop upp till 24 grader (C), sedan smälter kokosfettet och blir då kokosolja.

 

Kommentera