Bovetevälling

Postades den 9 december, 2014

I vårt förra inlägg tittade vi närmare på välling från Nestlé och Semper där vi snabbt konstaterade att deras produkter inte är det bästa valet. Här tipsar vi därför om ett bättre alternativ till köpt välling utan diverse tveksamma tillsatser. Gluten- och laktosfri samt extra järn via quinoamjöl. 

Ingredienser

  • 1,5 dl kallt vatten
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk quinoamjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • en klick kokosolja (ekologisk kallpressad) eller 2 msk rapsolja

Så här gör du

  1. Vispa bovetemjöl, quinoamjöl och vatten i en katrull
  2. Koka upp under vispning
  3. Häll i kokosmjölk och olja
  4. Vällingen tjocknar ju längre den kokar, ha koll på konsistensen och tillsätt mer vatten eller kokosmjölk om den blir för tjock
  5. Stäng av värmen när den fått önskad konsistens

Kommentera