Tio burkar läsk om dagen

Postades den 3 december, 2014

George Prior, 50 från Los Angeles drack tio burkar Coca-Cola varje dag under en månad. Resultatet? Nio kilos viktökning, högre blodtryck och ett intensivt sockersug. George gjorde allt detta för att uppmärksamma sockrets biverkningar samt allt tillsatt socker som förstör folkhälsan.

George, som till vardags äter Paleokost (höjer inte blosockret) säger såhär om utmaningen:

”Moderna hälsoproblem som fetma, diabetes och hjärtsjukdomar är alla relaterade till den ökade sockerkonsumtionen. Vi ser fortfarande människor på nätet som ger rådet att minska antalet kalorier. Att minska kalorier är löjligt. Du lagrar fett baserat på din insulinnivå och din insulinnivå justeras i grunden av hur många kolhydrater och hur mycket socker du äter. Det är tyvärr väldigt svårt att få människor att förstå detta.”

Det George menar är att vi måste släppa kalorihetsen och istället börja titta på vilken typ av kalorier vi stoppar i oss. Coca-Cola innehåller 10,6 g socker per 100 ml och vissa skippar därför drycken pga den höga sockerhalten men köper istället exempelvis Bravo Apelsinjuice som innehåller 9 g socker per 100 ml i tron om att detta är nyttigare. Där ligger problemet, konsumenterna är inte medvetna om hur mycket socker de får i sig via ”vanliga” livsmedel som dessutom framställs som ”nyttiga” av en livsmedelsindustri som verkar göra allt för att hålla aktieägarna på gott humör.

Kommentera