50% Aloe Vera – 8,5% Socker

Postades den 25 november, 2014

”NJIE Aloe Vera Drycken har under en kort tid gjort succé på den svenska marknaden. NJIE Aloe Vera Drycken innehåller 50% Aloe Vera och är en frisk törstsläckare som ger dig en smakupplevelse utan dess like. Drycken är helt fri från konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel. Den goda smaken kommer naturligt från växtriket.”

Så låter det på Njie Group AB’s hemsida för Aloe Vera Drycken. Vi kunde inte hitta någon innehållsförteckning på hemsidan så vi mailade dem. Vi får till vår förvåning detta svar:

”Ska jag skicka innehållsförteckning till dem? Sidan är anti-socker och anti-aspartam så det kommer inte bli en positiv text de kommer skriva om oss. Kolla in deras sida SockerChocken.se”

Det där mailet skulle nog inte till oss, men intressant. Drycken har ju gjort ”succé”, är en ”frisk törstsläckare” där ”den goda smaken kommer naturligt från växtriket”. Varför skulle vi skriva något negativt om en sådan dryck? Kan det vara så att drycken inte är så nyttig som den framställs?

Här är ingredienser och näringsinnehåll för Original och DIET Original:

ORIGINAL (vindruva & honung)

Aloe Vera 50% (Aloe barbadensis), vatten, fruktsocker, honung, naturlig vindruvsarom, mineraler (kalciumlaktat), surhetsreglerande medel (citronsyra & natriumcitrat), stabiliseringsmedel (gellangummi = tillverkas av socker).

Drycken innehåller alltså mest aloe vera, vatten och socker. Hur mycket socker innehåller då drycken?

NÄRINGSINNEHÅLL PER 100 ML

  • Kolhydrater 8.6 g (varav sockerarter 8.5 g)

Sockerinnehåll

En flaska på 50 cl innehåller 42,5 g tillsatt socker vilket motsvarar ca 12 sockerbitar.

ORIGINAL – DIET (vindruva)

Aloe Vera 50% (Aloe barbadensis), vatten, mineraler (kalciumlaktat), naturlig vindruvsarom, surhetsreglerande medel (citronsyra & natriumcitrat), stabiliseringsmedel (gellangummi), sötningsmedel (acesulfam K, aspartam). Innehåller en fenylalaninkälla.

Inget socker men däremot sötningsmedel som enligt ny forskning kan ge förhöjda blodsockervärden.

Bättre alternativ

Vi vet en väldigt frisk törstsläckare = vatten

Kommentera