Alternativ till påskgodis

Postades den 31 mars, 2015

Påsken är här vilket innebär att många (framförallt barn) runt om i landet får påskägg sprängfyllda med det enda deras kropp absolut inte behöver och som är direkt skadligt för deras hälsa – socker. 

Tandläkare, läkare, kostrådgivare, WHO med flera rekommenderar att vi drar ner på sockret men ändå verkar många falla för marknadsföringen som görs av de enda som tjänar något på detta – tillverkarna och återförsäljarna.

Förebilder skapar trendbyte

Många som anser att socker hör till påsken har själva vuxit upp med det. Det är dock inte gamla trender och industrins marknadsföring i kombination med barns önskan (eller beroende) som ska styra konsumtionen. Det är dags för ett trendbyte där vi tittar på alternativ till det socker som industrin vill att vi ska köpa.

Alternativ till påskgodis

Godis äts upp och faller i glömska. Ett egenhändigt gjort smycke, ett fotografi, en tavla eller en egenskriven och varsamt inramad dikt håller längre. Alla är dock inte poeter och barn kanske inte förstår värdet i denna typ av gåva förrän de blir äldre, därför kan upplevelser vara ett annat alternativ. Minnen består.

Vad rekommenderar du istället för påskgodis?

Kommentera