Hur olika livsmedel påverkar blodsockret – jämfört med teskedar socker
Postades den 25 augusti, 2016
Kostdoktorn rapporterade tidigare idag om hur dr David Unwind (som framgångsrikt behandlat patienter i Storbritannien med fet lågkolhydratkost) lär sina patienter hur olika livsmedel påverkar blodsockret – jämfört med teskedar socker. Vi har översätt bilden till svenska (klicka för att förstora).
Hur mycket påverkar olika typer av livsmedel blodsockret jämfört med, exempelvis, några teskedar socker? Det har dr David Unwind fokuserat på att lära ut till sina patienter, med bra resultat, enligt denna nya artikel. Unwinds forskning visar att kroppsvikt, midjemått och blodsocker minskar samtidigt som patienterna rapporterar att de är mycket nöjda med kosten och har mer energi.
Det är inte mängden kolhydrater i livsmedel som spelar roll, utan hur mycket de påverkar blodsockernivåerna. Någonting att ha i bakhuvudet, framförallt ifall du kämpar med diabetes och fetma.
Kommentera