Nej till Cancerfonden

Postades den 24 februari, 2015

Vi säger nej – till Cancerfonden. Missförstå oss inte. Vi tycker att alla ska bidra till forskningen kring cancer. Vi säger däremot nej till att stödja just Cancerfonden. Anledningen? Det ger ytterst tveksamma kostråd och samarbetar med sockerindustrin.

Vi skulle kunna skriva ett mycket längre inlägg om varför vi inte ställer oss positiva till att stödja just Cancerfonden, men framförallt handlar det om att de, i likhet med Livsmedelsverket, tydligen inte förstått sambandet mellan socker och cancer. De anställda på Cancerfonden och Livsmedelsverket må ge sken av att vara “experter” på sin sak, men för oss framstår de som en bunt idioter som i tron på sin egen expertis ger råd som gör större skada än nytta. “Oj, nu tar de väl i” kanske du tänker. Ja, det kanske vi gör. Faktum är bara det att vi är vansinnigt less.

Tveksamma kostråd

Ta bara deras kostråd vid cancer:

  • “ät som vanligt”
  • “ät sötsaker om du har dålig aptit”
  • “använda flytande margarin eller olja i matlagningen”
  • “mindre mättat fett”
  • “välj nyckelhålsmärkta livsmedel”
  • “färdiglagad mat är ett bra alternativ”

Vi upplever ovanstående en aning kontraproduktivt då vi sätter stort enormt stort värde i näringsrik mat som stärker kroppen. Framförallt när kroppen behöver det som mest. Ovanstående rekommendationer är i den meningen pinsamt dåliga.

Samarbetar med sockerindustrin

Cancerfonden samarbetade 2014 (via Rosa Bandet) med följande bolag; Kellogg’s, Gille och Bonjour vilket vi uppmärksammade i dessa inlägg:

Det finns bättre alternativ

Vi uppmanar alla läsare som funderar på att stödja Cancerfonden att istället stödja andra fonder med samma syfte, exempelvis Kostfonden. Kostfonden är oberoende och ideell och arbetar för att driva fram mer och bättre forskning kring kostens effekter på hälsa och sjukdom, istället för att ge bidrag till forskning som leder fram till nya kemiska droger i form av “läkemedel” som läkemedelsindustrin kan dra in ytterligare miljarder på.

Kommentera