Det är ointelligent att dricka läsk

Postades den

Extremt få rekommenderar läsk som bästa alternativ när det kommer till dryck, framförallt för barn. Ändå konsumeras detta sockervatten i enorma mängder. Hur har det blivit så?

Rekommenderar INTE läsk

  • Tandläkare rekommenderar ej läsk
  • Läkare rekommenderar ej läsk
  • Kostrådgivare rekommenderar ej läsk
  • Livsmedelsverket rekommenderar ej läsk
  • WHO rekommenderar ej läsk

Rekommenderar läsk

  • Läsktillverkare
  • Återförsäljare

Ekonomiska Intressen

De enda som verkligen rekommenderar läsk är alltså de som har ekonomiska intressen i det. Företag som t.ex Coca-Cola lägger ner enormt mycket tid och pengar på att övertyga oss konsumenter om att det är helt OK att dricka läsk. Och de har ju lyckats rätt bra då drycken återfinns i princip överallt i hela världen.

På nästan samtliga ställen där man kan köpa livsmedel så kan vi även köpa läsk. Restauranger, matvarubutiker, bensinmackar etc. Listan kan göras lång. Det sjukaste är väl ändå att läsk även finns på sjukhus, där många befinner sig i sviterna av just socker. Det är dags att vi konsumenter börjar säga ifrån.

Fakta

Det finns ingen hälsofördel av att dricka läsk. Många har redan förstått detta och därför slopat läsken till förmån för vanligt vatten. De vet att läsk skadar dem och vägrar låta industrin tjäna pengar på dem. De har insett att det är ointelligent att dricka läsk.

Vad anser du?

OBS! Inlägget är främst riktat till människor som har en lätt beroendepersonlighet och utan problem kan avstå sockervatten. För andra är beroendeproblematiken enormt mycket värre och de kan behöva professionell hjälp. Du som vill och kan sluta helt abrupt bör göra det. Du som vill men har svårt att sluta bör söka hjälp. Vi kan rekommendera Bitten Jonsson.

Kommentera