Det är ointelligent att dricka läsk

Postades den 8 februari, 2015

Ingen vettig människa rekommenderar läsk som bästa alternativ när det kommer till dryck, ändå konsumeras läsk i ofantliga mängder. Hur har det blivit så?

Rekommenderar INTE läsk

  • Tandläkare rekommenderar inte läsk
  • Läkare rekommenderar inte läsk
  • Kostrådgivare rekommenderar inte läsk
  • Livsmedelsverket rekommenderar inte läsk
  • WHO rekommenderar inte läsk

Rekommenderar läsk

  • Läsktillverkarna
  • Återförsäljarna

De enda som verkligen rekommenderar läsk är alltså de som har ekonomiska intressen i det. Företag som t.ex Coca-Cola lägger ner enormt mycket tid och pengar på att övertyga oss om att det är OK att dricka läsk. Och de har ju lyckats rätt bra då drycken återfinns i princip överallt i hela världen. På nästan samtliga ställen där man kan köpa livsmedel så återfinns drycken. Restauranger, matvarubutiker, bensinmackar etc. Listan kan göras lång. Det sjukaste är väl ändå att drycken även återfinns på sjukhus, där många befinner sig i sviterna av just socker. Det är dags att vi konsumenter börjar säga ifrån.

Fakta

Det finns ingen hälsofördel av att dricka läsk. Många har redan förstått detta och därför slopat läsken till förmån för vanligt vatten. De vet att läsk skadar dem och vägrar låta industrin tjäna pengar på dem. De har insett att det är ointelligent att dricka läsk.

Vad anser du?

OBS! Inlägget är främst riktat till människor som har en lätt beroendepersonlighet och utan problem kan avstå sockervatten. För andra är beroendeproblematiken enormt mycket värre och de kan behöva professionell hjälp. Du som vill och kan sluta helt abrupt bör göra det. Du som vill men inte kan sluta bör söka hjälp. Vi kan rekommendera Bitten Jonsson.

Kommentera