Red Bull ger dig 27,5 gram socker

Postades den 17 november, 2014

Red Bull dricks av många för att bli piggare. Visste du att Red Bull Energy Drink i själva verket lurar kroppen och innehåller mer socker än Coca-Cola?

Red Bull Sockerinnehåll

Hur mycket socker innehåller Red Bull?

Tittar vi på det procentuella sockerinnehållet så ser vi att Red Bull innehåller 11 gram socker/100 ml, vilket är mer än i Coca-Cola som ”endast” innehåller 10,6 gram per 100 ml (många juicer på marknaden innehåller lika mycket socker).

En burk med 2,5 dl (250 ml) Red Bull Energy Drink innehåller således 27,5 g socker (11 gram socker x 2,5 dl) vilket motsvarar ca 7 sockerbitar.

Red Bull ger 27,5 gram socker

Är Red Bull bra?

Många undrar om Red Bull är bra för kroppen, men med tanke på det höga sockerinnehållet så är svaret tvärtom.

Visst, drycker med högt sockerinnehåll kan användas som ett tillskott för maratonlöpare som är ute 4-8 timmar eller andra uthållighetsidrottare som behöver extremt snabb energi.

Om du inte tillhör den kategorin bör du fokusera på att dricka vatten – det är nämligen den enda dryck som är essentiell för kroppen (dvs livsnödvändig).

Red Bull lurar kroppen

Många dricker Red Bull och andra sockerhaltiga drycker för att bli piggare, men det är ej värt pengarna då sanningen är att vi enbart lurar kroppen.

Blodsockret skjuter nämligen i höjden av sockret och då producerar kroppen insulin som är ett blodsockersänkande (och fettlagrande) hormon. Detta medför att blodsockret börjar sjunka vilket påverkar humör och energinivån och då tänker många att ännu en burk är lösningen. Men det är i själva verket bara början på en berg-och dalbana för blodsockret.

Bättre lösning

Den som vill ha mer energi i vardagen bör fokusera på bra fett. Fett innehåller nämligen dubbelt så mycket energi som kolhydrater (socker är en kolhydrat) utan att det påverkar blodsockret. Det är därför en fet lågkolhydratkost fungerar så bra, den ger nämligen kroppen energi utan att påverka blodsockret.

OBS. För diabetiker gäller andra regler. En diabetiker som får för lågt blodsocker ska omgående ha socker, inget annat. Diabetiker bör absolut äta en fet lågkolhydratkost så att deras blodsocker kan hållas på en jämn och stabil nivå under dagen.

Kommentera