Brinner för folkhälsan

Postades den 8 september, 2014

Svar nummer sex på Sockerpolitik 2014 kom från Enhet:

Enhet håller helt och hållet med SockerChocken.se om sockrets skadliga effekt på folkhälsan. Vi är medvetna om att det både skapar beroende och orsakar en lång rad av sjukdomar med allvarliga konsekvenser av både social och ekonomisk art. Sjukdomar och konsekvenser som det är fullt möjligt att undvika genom folkbildning och en politik som minskar användningen av socker.

Enhet har privilegiet att ha direkt tillgång till Sveriges och en av världens främsta experter på just kostens inverkan på hälsan, på diabetes och mikrocirkulation, nämligen professor Karl E. Arfors.

Enhet brinner för att förbättra den svenska folkhälsan, där just sockerkonsumtionen är ett av de allvarligaste problemen. Vi har av olika skäl inte gått ut specifikt med sockret i valkampanjen, men var så säker på att vi kommer att ta itu med problemet på olika plan så snart vi har möjlighet.

Vi kommer också att kräva en revision av Livsmedelsverkets verksamhet, och inte minst deras olämpliga kostråd.

Kommentarer på svaret från Enhet

Äntligen ett parti som är medvetna om sockrets skadliga påverkan. Att Karl E. Arfors nämns i sammanhanget gör att intresset ökar ännu mer, många av er läsare känner säkert redan till honom.

Enhet talar inte bara om individens ansvar utan förespråkar även en politik som minskar användningen av socker och specifikt kräver en revision av Livsmedelsverkets verksamhet samt kostråd. Bravo!

Slutsats

Enhet har koll på sin Sockerpolitik 2014. Vi önskar lycka till och hoppas att fler får upp ögonen för dem.

Enhet är varmt välkomna att kommentera detta inlägg ifall de vill komplettera sitt svar.

Kommentera