Integritetspolicy

Den 25:e maj 2018 införs den nya dataskyddsförordningen (GDPR) i hela EU. De nya bestämmelserna ersätter PUL (personuppgiftslagen) och ökar dina möjligheter att bestämma över hur företag och organisationer hanterar uppgifter om dig och den personliga data som skapas när du använder dess tjänster eller produkter.

Om du upptäcker att det saknas viktig information, vänligen kontakta oss.

Denna integritetspolicy gäller från och med 24/5 -18. Eftersom Policyn kan komma att ändras rekommenderar vi dig att då och då titta igenom den aktuella versionen. Denna version är uppdaterad 4/6-18.

 

Vilka vi är

SockerChocken är primärt en blogg med fokus på Hälsa & Näring.

Vår webbplatsadress är: https://www.sockerchocken.se

Mer information hittas på Om SockerChocken.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När du lämnar kommentarer på hemsidan samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt din ip-adress och user agent-sträng som hjälp för hitta skräpmeddelanden / spam.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen för du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Information som skickas via kontaktformulären på vår webbplats skickas till vår e-posttjänst, som hostas av Google. Den information du skickar behålls för att erbjuda bättre kundservice. Informationen delas aldrig med tredje part.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

För övrigt använder vår webbplats följande cookies:

– Google Analytics cookies – visar ditt beteende på webbplatsen och används för att förbättra upplevelsen.

– WordPress inloggade cookies – verifierar inloggade besökare, lösenordsautentisering och användarverifiering.

– WP Fastest Cache cookies – övervakar referrerings- och användaridentifiering för cachefunktion.

 

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

 

Vilka vi delar dina data med

  • Google Inc.
    Används för hantering av analyser och marknadsföring samt som e-postleverantör.
    https://policies.google.com/privacy
  • Myndigheter
    På begäran kan vi enligt lag och myndighetsbeslut vara skyldiga att lämna ut vissa personuppgifter till t.ex Polisen.

 

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt utan att lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

 

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

 

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

 

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

För att skydda din information mot obehörig åtkomst, missbruk, avslöjande eller ändring av dina personuppgifter vidtar vi lämpliga fysiska, tekniska och administrativa åtgärder. Den fysiska säkerheten är utformad för att förebygga obehörig åtkomst till databasutrustning och dokument i pappersform. Elektroniska säkerhetsåtgärder, såsom brandväggar, tillträdesbegränsningar och kryptering ger skydd mot dataintrång och annan obehörig åtkomst. SockerChocken begränsar åtkomst till personuppgifter till de personer i vår organisation som har ett specifikt affärssyfte att bevara och behandla personuppgifter.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Vi kommer att rapportera eventuella olagliga överträdelser på denna webbplats eller i våra tredjepartsdatahanterare till alla relevanta personer och myndigheter inom 72 timmar efter att överträdelsen blivit känd för oss om det framgår att lagrade identifierbara personuppgifter har stulits.

 

Ändringar i vår integritetspolicy

Denna sekretesspolicy kan ändras i linje med lagstiftning eller branschens utveckling. Vi kommer ej uttryckligen att informera våra kunder eller webbplatsanvändare om dessa ändringar. Istället rekommenderar vi att du kollar denna sida ibland för eventuella policyändringar.

Kontaktinformation till ansvarig av data

info@sockerchocken.se

 

Cookiepolicy

Vad är cookies?

En cookie, eller kaka/webbkaka på svenska, är en liten textfil som en webbplats sparar ner på din dator när du besöker webbplatsen. När du sedan surfar runt på webbplatsen ser den alla cookies som finns sparade hos dig. På så sätt kan webbplatsen komma ihåg vem du är för att till exempel samla in anonym användarstatistik, för att du ska slippa logga in flera gånger, eller för att komma ihåg vilket språk du har valt.

Våra cookies

SockerChocken’s webbplats använder cookies. Men vi har ingen inloggning, avancerade språkval, reklam eller annat som många cookies används till. De enda cookies vi använder är för anonym användarstatistik via Google Analytics och för att snabba upp webbplatsen med Cloudways.

Stänga av cookies

Du kan självklart blockera cookies från att sparas hos dig och rensa bort tidigare cookies.

Det är enkelt, nedan hittar du mer information beroende på vilken webbläsare du använder.

Chrome (Google)
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv

Safari (Apple)
https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/sfri11471/mac

Edge (Microsoft)
https://support.microsoft.com/sv-se/help/10607/microsoft-edge-view-delet…

Internet Explorer (Microsoft)
https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer…

FireFox (Mozilla)
https://support.mozilla.org/sv/kb/Ta%20bort%20kakor