ProViva innehåller mer socker än läsk

Postades den

Vi har tittat närmare på ProViva’s produkter och ni som trodde att de var nyttiga bör tänka om. Vi granskade sockerinnehållet och upptäckte att de flesta av deras produkter innehåller lika mycket socker som läsk. 

Det socker som finns i ProViva fruktdryck är en kombination av naturligt socker från frukt och bär samt visst tillsatt socker. Sockerhalten ligger i nivå med den naturliga sockerhalten i vanliga fruktjuicer. Med andra ord – totalt sett innehåller ProViva varken mer eller mindre socker än juice.”

Så låter det på ProViva’s hemsida. De försöker framställa sina produkter som “nyttiga” och jämför dem med juice. Men faktum är att till och med Livsmedelsverket har börjat inse att juice innehåller lika mycket socker som läsk och börjat tona ner rekommendationerna.

ProViva innehåller mer socker än läsk

Hur mycket socker innehåller då ProViva? Nedan ses en vanlig Coca-Cola i jämförelse med ProViva Fruktdryck Svartvinbär:

ProViva innehåller mer socker än Coca-Cola

Den som har problem med magen bör hellre satsa på syrade/fermenterade grönsaker än ProViva’s sockerchock.

Innehållsförteckning ProViva Svartvinbär

Innehållsförteckning: Vatten, Svartvinbärsjuice, Socker, Havremjöl (0,65%), Modifierad Potatisstärkelse, Förtjockningsmedel (Guarkärnmjöl), Vitamin C, Syra (Citronsyra), Maltmjöl av Korn (0,03%), Naturlig Arom.
Kultur: Lactobacillus Plantarum 299V.
Svartvinbärsjuice 25%. Tillsatt socker 9%.

Sockret som är tillsatt är vanligt vitt (raffinerat) socker. Juicen är pressad och innehåller inga fibrer vilket gör att kroppen snabbare tar upp sockerinnehållet.

Kommentera