-32 kilo genom att slopa socker

Postades den 9 februari, 2015

Övervikt, trötthet, hyperaktivitet samt problem med magen gjorde att Henry Spuhr, 38 bestämde sig för att göra förändringar i sin kosthållning. I sitt mail till oss berättar han om sina förbättringar efter att han bestämt sig för att sluta konsumera socker och bröd som tidigare var en stor del av hans kosthållning. 

Tidigare kosthållning: Godis nästan dagligen och vitt bröd i mängder. Blev det inte lagad mat så blev det bröd.

Problem:

 • Övervikt
 • Trötthet
 • Hyperaktivitet
 • Magproblem

”Hej,

Jag gjorde som Marielle Persson och bestämde mig i Augusti 2014 för att sluta med socker och bröd mycket pga av min odiagnostiserade ADHD samt min övervikt. På knappt 4 månader gick jag ner 32 kg (från 141 kg till 109 kg) och dämpade min hyperaktivitet. Mest känner jag att jag har fått tillbaka mina mättnadskänslor. Magen är inte längre uppsvullen och jag har blivit mycket piggare då jag förbränner fett istället för kolhydrater. Jag tränar väldigt aktivt sedan två månader tillbaka och fokuserar därför mer på centimetrar än kilon numera. Under viktminskningen tränade jag ingenting.”

Nuvarande kosthållning: Undviker blodsockerhöjande kost, framförallt tillsatt socker, godis, läsk och vitt bröd. Har mjölk i kaffet men använder laktosfri om möjligt. Undviker lightprodukter, väljer alltid det fetaste alternativen. Kosttillskott och en del kolhydrater efter träning.

Förbättringar:

 • Gått ner över 32 kg samt 6 storlekar
 • Piggare
 • Dämpad hyperaktivitet
 • Bättre mage
 • Jämnare och gladare humör
 • Bättre smaklökar
 • Bättre mättnadskänslor

Vanligt problem

Henrys problem återfinns hos många andra med samma kosthållning (som han hade tidigare) och beror framförallt på hormonell obalans. Läs mer om varför för mycket socker gör oss sjuka samt hur du enkelt når din drömkropp.