Så mycket socker innehåller produkterna

Postades den 9 november, 2015

Hälsopedagogen Susanna Almström tog ovanstående foto i samband med en ”sockerskola” som hon höll för föräldrar och barn på höstlovet. Susanna är bland annat projektledare för Hälsofrämjandets satsning En sockersmart skola, som syftar till att plocka bort produkter med tillsatt socker från skolmaten.

Susanna arbetar dels via Korpen med projektet ”En sockersmart generation” vars syfte är att lära ut fakta om socker och ge verktyg så att skolbarn själva ta hälsosamma beslut. Hon är dessutom projektledare för Hälsofrämjandets satsning ”Skolmatslyftet – En sockersmart skola”, där huvudsyftet är att få elever att äta mer grönt samt lära sig enkel näringslära och varför de bör äta mer hälsosamt. Susanna hjälper till att sockersanera kök, tänka mer ekologiskt, tillsätta mindre tillsatser, laga mer mat från grunden och håller även i sockerskolor för pedagoger, föräldrar och elever.

Att visuellt jämföra sockerinnehållet med WHO’s rekommendation är ett genialt drag, eller vad tycker du?

Foto: Susanna Almström (fotot innehåller endast en bråkdel av alla de sockerrika livsmedel som ingår i Susannas sockerskola).